MODEL DE NUTRICIÓ


Una de les principals preocupacions, a l’hora d’introduir canvis en la nostra alimentació, és saber si estarem ben alimentats o no, per això, a través d’aquest bloc aniré proposant menús complets i equilibrats a base de:

-     Cereals  integrals: arròs integral, mill, quinoa, cuscús...
-     Llets vegetals: soja, civada, arròs, mill...
-     Fruites i verdures ecològiques, de temporada i de proximitat.
-     Llegums i/o proteïnes vegetals : tofu, seitan...
-     Germinats, llavors, fruits secs...
-     Fermentats: choucroute, tempeh, miso, tamari...
-     Algues
- ...
-    

Com veieu aquest és un model estrictament vegetarià però això no significa que tothom hagi de fer una gran transformació i deixar de consumir productes càrnics d’un dia per l’altre. Tot canvi important s’ha de fer mica a mica, que el nostre cos i, sobretot, la nostra ment, es puguin anar acostumant a la integració d’aquests canvis. Intentarem oferir eines per anar introduint, mica a mica, aquells productes que fins ara no es consumien o es consumien poc i que poden substituir els d’origen animal sense por de tenir mancances nutritives. Molts de vosaltres segurament no teniu la intenció de deixar de menjar carn o peix, però si esteu llegint això, molt probablement, és perquè o bé voleu disminuir-ne el consum o bé, mica a mica alguns voleu anar-ne prescindint. En tots dos casos estic segura que el coneixement d’altres formes de cuinar, la introducció de nous productes i la certesa de no tenir mancances nutricionals, us animarà, si més no, a fer cada dia més conscient l’acte d’alimentar-vos i de tenir cura de la vostra salut i la del planeta.