dimarts, 29 de novembre del 2011

Fideuà de xíitake i algues amb allioli

Algunes de les receptes del curs...

Ingredients

Fideus de cabell d’àngel integrals
Alga hiziki
2 Cebes grosses
Salsa de soja o tamari
Bolets Xíitake (o altres)

Preparació

En primer lloc posarem les algues en remull amb aigua i un bon raig de salsa de soja (o tamari). L’aigua del remull la utilitzarem després com a caldo per la fideuà.

Mentrestant en una paella gran, farem un sofregit amb la ceba. Deixarem que es vagi confitant ben bé, si la salem una mica primer, anirà deixant tot el seu suc i es courà millor. Quan ja estigui força confitada hi afegim les algues remullades.

Preparant la fideuà

Ho remenem tot ben bé i ho deixem coure uns 10 minuts, llavors hi posem els bolets i seguim remenant un parell de minuts més, si veiem que ens queda sec, (gairebé segur que ens hi quedarà) hi podem afegir una copeta de vi blanc o del caldo d’haver remullar les algues. Seguim couen tot junt fins que s’evapori tot el líquid, llavors hi tirem els fideus, els sofregim una bona estona (3-4 minuts) fins que comencin a enrossir, llavors hi tirem la resta del líquid de remullar les algues (si cal hi afegim més aigua). No han de quedar del tot coberts. Ho deixem coure uns 5 minuts i ja podem apagar el foc, tapem la paella uns minutets i a gaudir de la fideuà...

En aquest cas, també vam preparar un allioli amb llet de soja per acompanyar.

Allioli

Ingredients

1-2 Alls
Sal (al gust)
2 dits de llet de soja
Oli

Preparació

Posem l’all (pels que no els agrada l’all es pot fer sense), el polsim de sal i la llet de soja al got de la batedora (pimer), hi anem afegint l’oli fins que comenci a emulsionar, depenent de la textura que vulguem hi podem afegir més oli.
En aquesta base s’hi pot afegir curri o un tros de remolatxa cuita o un tros de pastanaga també una mica cuita o... el que vulgueu es tracta d’experimentar una mica, ah! i si el primer cop no se us cualla, no ho llenceu pas! Tot i no tenir l’aparença d’allioli, també està boníssim per acompanyar tota mena de cereals, verdures, llegums...




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada