dimarts, 1 de febrer del 2011

Model de nutrició

Així doncs, quin model de nutrició us proposo?
Una de les principals preocupacions, a l’hora d’introduir canvis en la nostra alimentació, és saber si estarem ben alimentats o no, per això, a través d’aquest bloc aniré proposant menús complets i equilibrats a base de:

- Cereals integrals: arròs integral, mill, quinoa, cuscús...
- Llets vegetals: soja, civada, arròs, mill...
- Fruites i verdures ecològiques, de temporada i de proximitat.
- Llegums i/o proteïnes vegetals : tofu, seitan...
- Germinats, llavors, fruits secs...
- Fermentats: choucroute, tempeh, miso, tamari...
- Algues

Com veieu aquest és un model estrictament vegetarià però això no significa que tothom hagi de fer una gran transformació i deixar de consumir productes càrnics d’un dia per l’altre. Tot canvi important s’ha de fer mica a mica, que el nostre cos i, sobretot, la nostra ment, es puguin anar acostumant a la integració d’aquests canvis. Intentarem oferir eines per anar introduint, mica a mica, aquells productes que fins ara no es consumien o es consumien poc i que poden substituir els d’origen animal sense por de tenir mancances nutritives. Molts de vosaltres segurament no teniu la intenció de deixar de menjar carn o peix, però si esteu llegint això, molt probablement, és perquè o bé voleu disminuir-ne el consum o bé, mica a mica alguns voleu anar-ne prescindint. En tots dos casos estic segura que el coneixement d’altres formes de cuinar, la introducció de nous productes i la certesa de no tenir mancances nutricionals, us animarà, si més no, a fer cada dia més conscient l’acte d’alimentar-vos i de tenir cura de la vostra salut i la del planeta.

3 comentaris:

  1. Bona tadra Isabel!! gràcies per fer-me conèixer el teu blog, ja l'he afegit als meus enllaços!!!! a partir d'ara tindràs una nova seguidora!!! endavant i bona feina!!! salut i abraçades!

    ResponElimina
  2. Gràcies, petitavegana. Espero que el bloc et sigui útil i interessant. Jo també t'he afegit als meus enllaços.

    ResponElimina
  3. Isabel, molt bona pensada aquesta, has trigat una mica mes del que jo esperaba però veig que t'has preparat molt bé. Enhorabona per la iniciativa i força exits i feina. A mi m'agradará poder seguir els teus avanços.
    Una abraçada

    ResponElimina