dimarts, 22 de febrer del 2011

MARINAT DE CARXOFES

INGREDIENTS
-        Carxofes ben tendres
-        Ceba tendra
-        Olives negres
-        Sal
-        Pebre
-        Herbes aromàtiques al gust
-        Oli d’oliva
-        All (opcional)
-        Vinagre de mòdena (opcional), o llimona
-        Tamari


Netejarem les carxofes i traurem les fulles més dures, les tallarem en juliana ben fineta i les posarem en un bol, si no volem que se’ns tornin negres les ruixarem amb llimona. Tallarem la ceba tendra a rodanxes ben petites. En un recipient a part barrejarem la resta d’ingredients fins tenir-los ben emulsionats, a continuació cobrirem les carxofes i hi posarem les olives, ho remenarem tot de tant en tant i ho mantindrem com a mínim un parell d’hores abans de servir-ho.
Aquest marinat fet amb carxofes és eminentment d’hivern, ara bé, a l’estiu podem fer-lo amb carbassó, ceba i xampinyons, pastanaga... tot tallat ben primet, queda deliciós

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada