CROQUETES DE QUINOA
INGREDIENTS:
- Quinoa bullida (o qualsevol altre cereal)
- Saltejat de llavors i espècies
Barrejarem la quinoa i el saltejat i ho deixarem reposar perquè es barregin bé els sabors. Un cop ben fred, donarem la forma de croquetes i ho arrebossarem amb ou i pa ratllat i ho fregirem amb oli d’oliva ben calent.
Com a base per les croquetes es pot utilitzar arròs, mill, quinoa, i el saltejat també es pot fer amb verdures tallades ben petites o ratllades, algues, fruits secs, etc... d’aquesta manera sempre farem croquetes diferents.
Saltejat
de llavors i espècies
Ingredients:
- Ceba tendra i/o all tendre (opcional, tant la ceba com l’all ajuda a amorosir el saltejat)
- Pipes de gira-sol
- Pipes de carabassa
- Sèsam cru
- Grans de coriandre
- Grans de pebre
- Llavors de cardamom
- Cúrcuma
- Comí
- Gingebre fresc o en pols
- Tamari
Si hi posem ceba tendra
i/o all, ho tallarem ben petit i ho saltejarem en una paella amb un rajolí
d’oli, fins que la ceba quedi tova. Després anirem afegint totes les espècies,
si ens molesta trobar-les senceres, les picarem amb un morter. Anirem remenant
constantment perquè no es torrin massa ni es cremin i finalment hi afegirem les
llavors. Un cop apagat el foc i fora del fogó, hi afegirem el tamari.
En lloc de llavors hi
podem posar fruits secs crus: nous, ametlles, avellanes, pistatxos. Tampoc no
cal posar-hi sempre totes les espècies ni totes les llavors ni tots els fruits
secs, com diem, hem d’usar la creativitat per donar-hi un aire nou cada
vegada...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada